10 beste broodroosters om te kopen in 2023

Geniet van de perfecte combinatie van knapperig, goudbruin brood aan de buitenkant en warme, smeltende kaas aan de binnenkant. Wie kan deze verrukkelijke combinatie weerstaan?

Maar er is meer toast dan de klassieke druipende boterham met kaas. Van panini’s tot wafels, het juiste apparaat opent de deur naar een culinaire wereld waarin zoet en hartig samengaan.

Een reeks tests uitgevoerd door het Good Housekeeping Institute op 43 tosti-ijzers leverde een veelheid aan lekkernijen op: kaas-, ham- en tomatentosti’s – ja, we hebben ze allemaal geproefd! Onze zoektocht was om de kampioenen onder de tosti-ijzers te vinden, die garant staan voor sappige feestmaaltijden tijdens de lunch.

Wat maakt een uitstekende tosti-ijzer? Er zijn meer factoren om rekening mee te houden dan je zou denken. Het apparaat moet snel opwarmen en goed afsluiten zodat er niets ontsnapt. De toast zelf moet gelijkmatig gaar worden, zodat er knapperig brood ontstaat met een perfect egale gouden tint, kaas die perfect gesmolten is en ingrediënten die dezelfde temperatuur bereiken.

Breville is een van de toonaangevende merken in broodroosters en we hebben verschillende modellen in onze selectie opgenomen.

Het belangrijkste criterium is de functionaliteit die je van je broodrooster verlangt. Hier zijn de aspecten die we je aanraden om in overweging te nemen:

Veiligheid op de eerste plaats: Broodroosters kunnen erg heet worden en daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn in de keuken. Idealiter moet het buitenoppervlak rond de 40°C of minder blijven. Een uitstekende broodrooster heeft antislipvoetjes voor stabiliteit en indicatielampjes die de temperatuur aangeven. Het sluit de boterham af om te voorkomen dat de vulling eruit lekt, zodat er geen geknoei ontstaat.

Veelzijdige platen: Sommige modellen bieden verwisselbare platen om verschillende bereidingen te maken, van wafelijzers tot grills. Deze functie bespaart ruimte en middelen in je keuken.

Schoonmaakgemak: Omdat er verschillende ingrediënten in zitten, kan het schoonmaken van broodroosters lastig zijn. Kies modellen met uitneembare, vaatwasmachinebestendige platen voor eenvoudig onderhoud.

Onze testmethode voor tosti-ijzers is een blijvend genot! Elk apparaat wordt getest met een aantal tosti-bereidingen. We meten hoe lang het duurt om de tosti’s op te warmen en te garen. Daarna controleren we de temperatuur van elke tosti om consistentie te verzekeren, waarbij we de buitentemperatuur van het apparaat meten om er zeker van te zijn dat het veilig is om aan te raken.

We beoordelen de uniforme kleur van de broodjes en letten op de consistentie van het roosteren. Tot slot wordt het schoonmaakgemak grondig getest. Eenvoudige reiniging en onderhoud van de broodrooster helpen om het hele proces zowel aangenaam als praktisch te maken.

De referentie merken voor broodroosters met toastie? Plaats je bestellingen nu hier op onze website en ontdek een buitengewone culinaire ervaring.