Windows XP defragmenteren: Enkele nuttige tips

Defragmentatie kan een van de vele methoden zijn om de prestaties van uw computer te versnellen. Maar, in tegenstelling tot veel andere systeemverbeteringen, begrijpt u uw PC niet altijd goed genoeg om hiermee om te gaan. Begrijpen wat u moet doen kan u helpen de juiste methode te vinden, en de rest van uw computerleven zal veel gemakkelijker zijn.

Het is duidelijk dat het eerste wat je moet doen is je harde schijf defragmenteren. Zodra je in dit proces bent, zul je in staat zijn om de reden “waarom is mijn computer zo traag?” te realiseren Het is in principe omdat de harde schijf gefragmenteerd is.

Wat betekent dat? Wanneer u een bestand opslaat, wordt de computer zich bewust van de locatie ervan. Hij maakt een notitie van waar het zich op de harde schijf bevindt, naast het bestand. Daarna blijft hij het bestand steeds opnieuw schrijven, om er zeker van te zijn dat het bestand niet wordt verbroken. Gewoonlijk zal de computer oude versies van bestanden wissen, zodat hij niet meer bij een bestandsversie komt.

Soms kan de computer echter geen bestanden van de oude opslaglocatie verplaatsen, omdat ze ergens in het midden van de harde schijf vastzitten. Dit wordt soms veroorzaakt door kapotte bestanden, of bestanden van een recente upgrade die niet helemaal pasten. Hierdoor kan het systeem in een situatie terechtkomen waarin het beter zou zijn om enkele bestanden te verwijderen om ruimte vrij te maken.

Je moet defragmenteren om dit probleem op te lossen. Wanneer je op het tabblad “prestaties” klikt om de snelheid van je computer te verbeteren, zie je linksonder “nu defragmenteren”. Je moet er op klikken, en dan zal het defragmentatieproces beginnen. Daarna zal de hele harde schijf gedefragmenteerd worden. Door dit proces te voltooien zal er veel ruimte vrijkomen.

U moet weten dat tijdens het defragmenteren van de harde schijf, het systeem de schijf niet in sectoren opdeelt. In plaats daarvan maakt het van een verzameling bestanden van gelijke grootte een enkel bestand, en stuurt het deze naar de harde-schijfkop. De harde-schijfkop geeft deze bestanden dan door aan de leeskoppen.

 

 

 

Daarom moet u zich niet al te veel zorgen maken als uw computer problemen begint te krijgen met defragmenteren. Als dat gebeurt, zou u Systeemherstel moeten kunnen gebruiken om uw computer terug te zetten naar een eerdere configuratie.

Een van de nadelen van Systeemherstel is dat het een internetverbinding nodig heeft om uw computer te herstellen. Als u in staat bent om een verbinding te krijgen die niet te traag is, moet u proberen om Systeemherstel te gebruiken om uw computer te herstellen.

Hoewel Systeemherstel veel problemen met uw computer kan oplossen, betekent dit niet dat u veel oude programma’s moet verwijderen om uw computer te herstellen. Als u alleen programma’s verwijdert waarvan u weet dat u ze niet nodig hebt, zou u uw computer sneller weer goed moeten kunnen laten presteren. U moet de prestaties van uw computer testen voordat u besluit om uw systeem op te schonen met behulp van Systeemherstel.

Als u de voordelen van Systeemherstel wilt maximaliseren, moet u ook geen programma’s verwijderen waarvan u niet zeker bent. verwijder de programma’s waarvan u niet zeker bent, omdat het heel goed mogelijk is dat ze de oorzaak zijn van uw problemen met de prestaties van uw computer. Als u niet in staat bent om uw problemen op te lossen met alle programma’s die u hebt, moet u ze opschonen voordat u uw toevlucht neemt tot Systeemherstel.

Systeemherstel uitschakelen

Als u uw systeem uitschakelt terwijl u problemen met Systeemherstel probeert op te lossen, worden problemen met Systeemherstel soms niet opgelost. Dit komt omdat soms de wijzigingen die u hebt gemaakt in Systeemherstel kunnen worden gewist als u Systeemherstel uitschakelt. daarom moet u proberen Systeemherstel uit te schakelen terwijl u probeert de problemen met uw computer op te lossen.

Om Systeemherstel uit te schakelen in Windows XP:

1) Klik op de Start knop en typ “Systeemherstel” in het zoekvak.

2) Klik op het programma en klik op “Uitschakelen”.

3) Schakel het gewoon uit.

4) Klik op “Wijzigingen toepassen op kinderen” en druk dan op “Toepassen”.

5) Klik op “OK”.

6) Druk op Ctrl+Alt+Del om Windows Taakbeheer te openen.

7) Selecteer het proces van “.NET Framework Replication” en klik op “Taak beëindigen”.

8) Druk op Ctrl+Alt+Del om Windows Taakbeheer opnieuw te openen.

9) Selecteer het proces van “.NET Framework vervangingscomponent” en klik op “Taak beëindigen”.

10) Druk op Ctrl+Alt+Del om Windows Taakbeheer te openen.

11) Selecteer het proces van “.DLL” en druk op “End Process”.

12) Druk op Ctrl+Alt+Del om Windows Taakbeheer te openen.

Opmerking: deze stappen zijn gebaseerd op mijn eigen persoonlijke ervaring. De prestaties van uw computer kunnen verschillen.